• Compartir

8a edició del Benvinguts a Pagès

29 de setembre de 2023

Una quinzena d’explotacions agroalimentàries d’Osona, el Lluçanès, el Ripollès i el Moianès obriran les portes aquest dissabte i diumenge per posar en valor la seva feina i la del sector primari, amb l’objectiu de compartir-ho amb el públic en general. Serà en el marc de la 8a edició del “Benvinguts a Pagès”, una iniciativa que impulsa la Generalitat arreu del país i que també implica restaurants, allotjaments rurals i entitats turístiques que organitzen propostes paral·leles. En conjunt, més de 40 agents d’aquest territori implicats.

La nova edició del “Benvinguts a Pagès” es va presentar la setmana passada a la seu de Formatges de Lluçà. Albert Prado, conseller delegat de Turisme, Esport i Cultura del Consell Comarcal d’Osona, va recordar el compromís de la comarca amb el projecte així com la bona rebuda per part dels visitants any rere any.

Marc Sucarrats, president en funcions del Consorci del Lluçanès, va remarcar la importància de la iniciativa per donar a conèixer de primera mà “l’origen dels productes” i així crear “un fort vincle entre productors i consumidors”. Per la seva banda, Josep Pena, director dels serveis territorials del DACC a la Catalunya Central, va destacar “l’oportunitat d’acostar el món rural a l’urbà” i alhora “visibilitzar els preus justos als quals han de poder vendre els seus productes”.

L’alcaldessa de Lluçà, Glòria Colom, va remarcar la importància que tenen les explotacions familiars i la ramaderia en extensiu, majoritàries al Lluçanès, per cuidar i conservar el territori. Finalment, Marta Homs, de Formatges de Lluçà i amfitriona de l’acte, va presentar aquesta microempresa familiar fundada el 2016 i que ha participat en totes les edicions del projecte. “És una oportunitat per explicar el nostre dia a dia, deixar tastar els nostres formatges i que els donin el valor que es mereixen pel fet de conèixer l’entorn i el treball que hi ha al darrere”, va reblar.

Entre la varietat de propostes, destaca com a novetat la iniciativa de l’explotació Soler de n’Hug, de Prats del Lluçanès, que per primer cop oferirà una visita amb llengua de signes, gràcies a la col·laboració de Casa Social del Sord de Manresa i Comarques.

La web del projecte recull el detall de totes les activitats que hi ha paral·leles i permet reservar les visites a l’explotació desitjada.

  • Compartir