• Compartir

‘Men in Black International’, de F. Gary Gray

Joan Salvany
4 de juliol de 2019

Més homes de negre, nous personatges, aquests amb un to més naïf i que ostenten un humor més cínic i tardà. Quart lliurament (horror, n’hi haurà més), que només servirà per aplaudir actors i actrius com Emma Thompson, l’únic regal de la qual és passejar per Europa i Àfrica, tot pagat. La segueixen Liam Neeson, que ja és cap dels MI, i una nena que descobreix el secret dels Mem i és reciclada en woman in black. Baralles de llançar-se martells pel cap, novetat de violència que aporta Chris Hemsworth.

La pel·lícula de dia és divertida fins a còmplice i luxosa d’ambientació, de nit lluita a les fosques contra els invasors dirigits per Gary Gray perdut pels carrerots de Casablanca. F. Gary Gray remena aquest refregit de les tres anteriors, un reboot que no presagia la continuïtat de la sèrie però tampoc el seu cessament, que curiosament el que s’ha de protegir és el cotxe bondinià del protagonista.

Els homes de negre s’han convertit amb el temps en una organització secreta internacional que protegeix la terra de la pitjor escòria de l’univers, sigui on sigui. Ara l’agència s’enfronta al seu major desafiament fins al moment: una amenaça alienígena, capaç de prendre la forma de qualsevol, que s’ha infiltrat en el més profund de la seva estructura. L’única esperança per trobar el talp i evitar la catàstrofe serà l’estranya parella que formen el condecorat agent H i la novella agent M.

Set anys després de tancar l’exitosa trilogia protagonitzada per Will Smith i Tommy Lee Jones, l’agència de defensa contra les amenaces extraterrestres sorgida dels còmics de Lowell Cunningham es renova per una nova generació. F. Gary Gray (Fast and Furious 8) pren el testimoni de Barry Sonnenfeld i dirigeix aquesta comèdia d’acció i ciència-ficció amb esperit de buddy movie. Men in Black: International presenta noves armes, races alienígenes i adquireix una dimensió més internacional on els protagonistes recorren diferents parts del món per descobrir una conspiració intergalàctica l’origen de la qual se situa en un talp infiltrat en l’organització.

Chris Hemsworth (Malos tiempos en El Royale) i Tessa Thompson (Creed II: La leyenda de Rocky), la segona dona agent de la franquícia, repeteixen junts després de Thor: Ragnarok i Vengadores: Endgame i s’enfunden el vestit negre i les ulleres de sol en aquesta cinta que aporta una visió fresca i moderna d’aquest univers, alhora que conserva la combinació d’èpica, efectes especials, aventures i humor que han fet d’aquesta saga una de les favorites del públic. Completen el repartiment Emma Thompson (El veredicto), Liam Neeson (Viudas) i Rebecca Ferguson.

  • Compartir