• Compartir

20 curiositats sobre els vols i els avions

Smart Estabanell
14 d'octubre de 2016

En aquest article volem aclarir tots els dubtes que teniu sobre les normes dels avions, donant-vos les dades més curioses i, que la majoria de gent no sap:

1. El menú dels pilots
El menú se’l prenen molt seriosament, ja que el pilot i el copilot mengen plats diferents i tenen estrictament prohibit compartir-los entre ells. Per què passa això? Perquè així s’asseguren que tots dos no puguin patir una intoxicació alimentària. D’aquesta manera, si un d’ells es troba malament per la ingesta d’aliments, l’altre estarà en perfectes condicions de pilotar l’avió.

2. Per què, en cas d’emergència, s’ha d’inflar l’armilla salvavides quan s’hagi sortit de l’avió?
Això passa per dos motius: El primer és perquè les sortides d’emergència poden ser una mica estretes, de manera que l’armilla inflada pot dificultar la sortida del mateix. D’altra banda, quan tens una armilla, el cap es queda inclinat cap amunt, això suposa una dificultat a l’hora de caminar i pot entorpir el pas als altres passatgers. Això sí, una vegada el passatger és a l’aigua aquest invent és molt útil per sobreviure.

3. Les màscares d’oxigen només funcionen durant 15 minuts
No us alarmeu, no és que els enginyers hagin decidit escatimar en despeses respecte a la seguretat. Si una fallada greu de l’avió fes saltar les màscares, aquestes només donaran oxigen durant 15 minuts, que és el temps que triga el pilot en baixar a una altura on la pressió permeti respirar amb normalitat.

Llegeix l’article sencer

  • Compartir